Ledgångsreumatism Överrösta din RA

Din röst kan göra skillnad i kampen mot RA

RA kan ta mycket ifrån dig, men inte din röst. Så använd den. Tala med din reumatolog om dina behandlingsmål och funderingar. Det är viktigt att du sätter upp behandlingsmål tillsammans med din läkare. Genom att ställa frågor kan du få reda på vilka behandlingsalternativ som lämpar sig för just din situation.

Många som lever med reumatisk sjukdom upplever att de inte är delaktiga och kan påverka valet av behandling (Unga Reumatiker rapporten 2018). Att förbereda sig, känna till sina rättigheter och veta vad man ska fråga efter under ett läkarbesök är inte alltid enkelt. De flesta har många funderingar och drömmer om att bli fri från sina symtom men vet inte hur vägen dit kan se ut.

5 konkreta tips till en värdefull dialog med din läkare

Genom att vara väl förberedd inför ditt läkarbesök ökar du chansen att uppnå dina mål. I vår Samtalsguide kan du förbereda dig i lugn och ro genom att skriva ner dina ”må-bra” mål, frågor kring dina symtom, behandling och annat som är viktigt för dig.

Ladda ner och skriv ut Samtalsguiden med 5 konkreta tips här.

Optimera läkarbesöket

Hur kan du bli mer delaktig i mötet med vården? Få en glimt av hur ett optimalt läkarbesök kan se ut genom att uppleva ett virtuellt vårdmöte med läkaren Sara Lei på VR-doktorn.se.

För att få mer tips och stöd i din RA, ta kontakt med någon av patientföreningarna Unga Reumatiker eller Reumatikerförbundet.

 

Webbplatsen använder cookies. Genom att använda denna webbplats samtycker du till att vi kan lagra och få åtkomst till cookies på din enhet för att optimera din användning av webbplatsen. Läs mer

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng