Barnreumatism (JIA) Ny säsong av podcasten ”Doktorn frågar”

Den 18 mars uppmärksammades World Young Rheumatic Diseases Day, eller Internationella Barnreumatikerdagen, världen över för att hylla alla de barn, ungdomar och unga vuxna som lever med reumatisk sjukdom. Dagen till ära lanserade patientorganisationen Unga Reumatiker, i samarbete med AbbVie, en tredje säsong av den mycket uppskattade podcasten ”Doktorn frågar”.

Podden vänder på det klassiska konceptet ”fråga doktorn” – här är det istället vårdpersonalen som frågar och patienterna som svarar!

”Doktorn frågar” vill inspirera till medskapande och delaktighet, och utmana normen av att det är vårdpersonal som sitter inne med alla svar och att patienter är passiva mottagare av vård och information.

Utöver täta kontakter med reumatologer har barn, ungdomar och unga vuxna med reumatism, samt deras anhöriga, även möten med annan vårdpersonal på regelbunden basis. I säsong två får därför andra yrkesgrupper inom reumatologivården chansen att ställa frågor till patientrepresentanter och få mer kunskap och ökad förståelse för patienters upplevelser och behov. I varje avsnitt är det en ny person och profession som ställer frågorna. Bland dessa återfinns en sjuksköterska, en fysioterapeut, en arbetsterapeut, en psykolog och en kurator. Podden finns på alla podcast-plattformar och Spotify.

Podden finns på alla podcast-plattformar och Spotify.

Lyssna på Säsong 3 och de tidigare säsongerna av podden ”Doktorn frågar” här:

Apple https://podcasts.apple.com/se/podcast/doktorn-fr%C3%A5gar/id1436621304

Spotify https://open.spotify.com/show/5qNKtowGWQxL0TL5ktBWE8 

Webbplatsen använder cookies. Genom att använda denna webbplats samtycker du till att vi kan lagra och få åtkomst till cookies på din enhet för att optimera din användning av webbplatsen. Läs mer

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng