Allmänt Doktorn frågar

För att uppmärksamma den första Internationella Barnreumatikerdagen någonsin lanserade Unga Reumatiker tillsammans med AbbVie podden ”Doktorn frågar”. Podden vänder på det klassiska konceptet ”fråga doktorn” – här är det istället doktorn som frågar och patienterna som svarar!

Doktorn frågar vill inspirera till medskapande och delaktighet, och utmana normen av att läkare är de som sitter inne med alla svar och att patienter är passiva mottagare av vård och information. Därför får specialistläkare chansen att ställa frågor till patientrepresentanter och få mer kunskap och ökad förståelse för patienters upplevelser och behov.

I varje avsnitt är det olika specialistläkare som ställer frågor och först ut är Karin Palmblad, barnreumatolog och patientflödeschef för barnreuma på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Stockholm. Poddcasten finns på alla podcast-plattformar och Spotify.

Läs mer på  Unga Reumatikers hemsida

 

Webbplatsen använder cookies. Genom att använda denna webbplats samtycker du till att vi kan lagra och få åtkomst till cookies på din enhet för att optimera din användning av webbplatsen. Läs mer

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng